enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,6456
EURO
22,2215
ALTIN
1.300,69
BIST
4.951,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
21°C
Trabzon
21°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Babasının iş yerini eski eşyalarla adeta müzeye dönüştürdü

Babasının iş yerini eski eşyalarla adeta müzeye dönüştürdü
REKLAM ALANI
03.02.2023
0
A+
A-

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ikamet eden 57 yaşındaki Nizamettin Onmuş, evinin alt katında babasından kalan iş yerinde eski eşyaları sergiliyor.

Onmuş, Sakarya Mahallesi’ndeki aile apartmanının alt katındaki iş yerinde silah tamiratı yapan babası Durmuş Onmuş’u yaklaşık 15 yıl önce kaybetti.

Babasının vefatının ardından iş yerindeki eşyaları koruyan Onmuş, yıllar içinde topladığı eski eşyalarla dükkanı adeta müzeye dönüştürdü.

Çoğunluğu eskiden köylerde kullanılan eşyaların bir kısmını satın alan Onmuş, bir bölümünü ise kendisine hediye eden yakınları sayesinde koleksiyonuna kattı.

Onmuş’un gözü gibi koruduğu ve aralarında 150 yıllık eşyaların da bulunduğu iş yerini, dileyenler gezebiliyor.

Nizamettin Onmuş, AA muhabirine, silah tamiratı işiyle uğraşan babasının vefatından sonra “baba yadigarı” olarak gördüğü tamir malzemelerini satmaya kıyamadığını söyledi.

Babasından kendisine çok sayıda tamir malzemesi kaldığını aktaran Onmuş, “Baktım vatandaş eski eşyaları seviyor, ben de bu ilave yapmaya başladım. Binlerce çeşit ürün biriktirdim.” dedi.

Onmuş, müzeye dönüştürdüğü iş yerinde saat, kılıç, telefon, küp, vazo çeşitleri, fotoğraf makinesi, bıçak, çan, terazi, beşik ve kazan gibi çok sayıda eşya olduğunu belirterek, fırsat buldukça yeni eşyalar edinmeye çalıştığını ifade etti.

Biriktirdiği bu eşyaları satmayı düşünmediğini dile getiren Onmuş, hem babasından kalan hem de kendi biriktirdiği eşyalara sahip çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

Onmuş, gençlere tavsiyede bulunarak, “Eskiyi bilmeden yeniyi anlayamazlar. Gençlerin eskiyi bilmesi, anlaması lazım.” dedi.

AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.