enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,6456
EURO
22,2215
ALTIN
1.300,69
BIST
4.951,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
21°C
Trabzon
21°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Meslek liselilerin ürettiği sobalar “asrın felaketi”nden etkilenenleri ısıtacak

Meslek liselilerin ürettiği sobalar “asrın felaketi”nden etkilenenleri ısıtacak
REKLAM ALANI
13.02.2023
0
A+
A-

  • Sakarya’nın Karasu ilçesinde meslek lisesinde her gün hazırlanan 3 bin sandviç ile çeşitli yardım malzemeleri de deprem bölgesine gönderiliyor
    Sakarya ve Karabük’te meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği sobalar, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara ulaştırılacak.

Karabük’te Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin öğretmen ve idarecileri tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere soba üretimine başlandı.

Liselerin atölyelerinde gönüllü öğretmen ve idareciler tarafından üretilen sobalar, depremlerden etkilenen illerde geçici olarak çadırlarda barınan depremzedelere gönderilecek.

Okullarda bir günde çadır ve sokak tipi 100 soba hazırlandı.

  • Sakarya

Sakarya’nın Karasu ilçesinde de meslek lisesi öğrencileri, depremzedeler için harekete geçti.

İki meslek lisesinin yan ısıra Karasu Halk Eğitimi Merkezi üretim atölyelerinde depremzedelerin yiyecek, giyim, ısınma ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler üretiliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, salgın sürecinde başlattıkları üretim çalışmalarını, bu kez deprem bölgesi için hızlı bir şekilde yürüttüklerini kaydetti.

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yemek Üretim Atölyesi’nde her gün 3 bin sandviç hazırlayıp aynı gün yola çıkardıklarını aktaran Turhan, “Bu okulumuzdan iki öğretmenimiz ve iki usta öğreticimiz, tüm mutfak ekipmanlarıyla bölgeye gitti ve orada sıcak yemek üretimi gerçekleştirip depremden etkilenen vatandaşlarımıza dağıtımını sağlıyor.” ifadesini kullandı.

Turhan, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Atölyesi’nde sıvı sabun üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar bin ton sıvı sabunu bölgeye yolladıklarını anlattı.

Okulun Metal Teknolojileri Alanı bünyesinde soba üretimine de başladıklarına dikkati çeken Turhan, “Üretimi hızlandırıp acil şekilde bölgeye göndereceğiz. Halk Eğitim Merkezinde ise bütün dikiş nakış kurslarında depremzedeleri soğuktan koruyacak atkı, bere, eldiven, şapka gibi acil ihtiyaç ürünler üretiliyor. Bugün itibarıyla tırlara teslim edip gönderimini sağladık. İhtiyaç duyulduğu her an sıvı sabun, giyecek, ısınma malzemeleri, yiyecek gibi her türlü ürünü üretebilecek potansiyele sahibiz. Bölgeden talep edildiği anda Karasu’dan her türlü ürünü üretip göndermeye hazırız. Gün, birlik ve beraberlik günü.” açıklamasında bulundu.

AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.