enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8564
EURO
31,6134
ALTIN
1.894,51
BIST
8.036,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
19°C
Trabzon
19°C
Açık
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C

“Tarihten Günümüze Ordulu Şehitler Anıtı” törenle açıldı

“Tarihten Günümüze Ordulu Şehitler Anıtı” törenle açıldı
REKLAM ALANI
09.11.2023 16:30
0
A+
A-

Ordu’da, “Tarihten Günümüze Ordulu Şehitler Anıtı” törenle açıldı.

Valilik öncülüğünde 2012’de Altınordu ilçesindeki Atatürk Parkı’nda inşasına başlanan anıt, çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra iş insanlarının desteği ile tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan 10 metrelik anıt, mermer ve granitten hazırlandı. Etrafı kasımpatılarla donatılan anıtın üzerinde ise Osmanlı’dan bugüne 1438 Ordulu şehidin ismi yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, törende, Ordu’da en anlamlı günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

Güler, 1438 vatan evladının anıldığını belirterek “Şehitlerimiz, Osmanlı’dan bugüne 16 cephede çarpışmışlar. Vatan uğruna, geleceğimiz için kendilerini feda etmişler. Şehitlerimiz canlarını bu vatan için feda etmişler. Bizler için bu hiçbir zaman ödenemeyecek bir şey.” dedi.

Ordu’ya anıtla birlikte tarihi bir eser kazandırdıklarını ifade eden Güler anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği konser verdi, 3 muharip savaş uçağı ise gösteri uçuşu yaptı.

Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, şehit yakınları ve gazilerin katıldığı törende dua edildi, kurdele kesilerek anıtın açılışı yapıldı.

AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.