enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,4657
EURO
29,0476
ALTIN
1.630,37
BIST
8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
21°C
Trabzon
21°C
Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Çorum’da “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” düzenlendi

Çorum’da “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” düzenlendi
REKLAM ALANI
18.09.2023 09:08
0
A+
A-

Çorum’da kadınlar, bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek için Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenledi.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında onlarca kadın, süsledikleri bisikletlerle Kadeş Barış Meydanı’nda toplandı.

Erkeklerin ve çocukların da yer aldığı bisikletliler, Gazi Caddesi üzerinden yaklaşık 3 kilometre pedal çevirerek başlangıç noktasına ulaştı.

Bisiklet turunu organize eden Gizem Çataroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği kapsamında, bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ile kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak istediklerini aktardı.

Daha fazla insanın bisiklet kullanmasını istediklerini belirten Çataroğlu, “Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Geçmişte ‘iklim değişikliği’ diyorduk şimdi artık ‘iklim krizi’ diyoruz. Bunun etkilerini çok acı bir şekilde yaşadık, yaşıyoruz. Her bireyin bu konuda yapabileceği bir şeyler var. Biz bisiklete daha çok binerek dünyaya olumlu katkıda bulunabiliriz. Bir kişinin karbondioksit salınımı otomobil ile gidilecek yol bisikletle gidildiğinde 15 kat azalıyor. Biz iklim krizine karşı toplumun bütün paydaşlarının kamu bileşenlerinin, bireylere kadar gerekli önlemlerin ve düzenlemelerin derhal harekete geçmesini istiyoruz.” diye konuştu.

AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.